POŠTOVANJE I POŠTENJE POLA SU USPEŠNOG RADA

POŠTOVANJE I POŠTENJE POLA SU USPEŠNOG RADA

Dragan Vrućinić u preduzetničkim vodama je 15 godina. Vlasnik je i direktor firme „Voda plus“, jedne od lidera i vodećih firmi u Srbiji koja se bavi distribucijom vode za piće i watercoler aparatima.

Dragan Vrućinić u preduzetničkim vodama je 15 godina. Vlasnik je i direktor firme „Voda plus“, jedne od lidera i vodećih firmi u Srbiji koja se bavi distribucijom vode za piće i watercoler aparatima.

Osnovna delatnost „Vode plus“ je distribucija prirodne mineralne vode u bidonima od 18,9 litara a bavi se i uvozom i prodajom, kao i iznajmljivanjem i servisom aparata za vodu.

“Voda plus“ je moj prvi preduzetnički posao, priča za Virtuelni inkubator svoju preduzetničku priču Dragan Vrućinić. – Pre toga radio sam u dve velike kompanije u zemlji, a tri godine sam proveo u Izraelu. Iskustva stečena u velikim sistemima, kao i iskustvo iz inostranstva, u mom privatnom poslu su mi mnogo pomogli. Po povratku u zemlju, znao sam da ću se baviti preduzetništvom. U startu sam imao drugu ideju, na kraju sam se opredelio za distribuciju vode. Danas u „Vodi plus“ radi osmoro zaposlenih, kaže Vrućinić.

Kada se osvrne, Vrućinić kaže da je zadovoljan onim što je uradio.

Početak je uvek težak, ali uz veliki rad, odricanje, strpljenje, dobre ideje a ponekad i malo sreće, stigli smo dotle da je „Voda plus“ jedna stabilna mala firma, u kojoj ne kasne plate, koja je kreditno sposobna, likvidna i sa realnim optimizmom gleda u narednih nekoliko godina. Ono čime sam posebno zadovoljan jesu odnosi u samoj firmi. Uvek sam se trudio da zaposleni budu zadovoljni, jer samo zadovoljan radnik može da bude odan firmi i odgovoran i prema sebi i poslu i kolegama, ističe Vrućinić.

Na pitanje, može li da uporedi društvenu klimu za preduzetništvo sada i u godinama kada je počinjao, Vrućinić kaže:
Svako vreme ima svoje dobre i loše momente. Meni je u godinama kada sam počinjao mnogo pomogla pomoć države kroz povoljna sredstva Razvojnog fonda Srbije. To je za početnike od velike važnosti, ističe Vrućinić.

Da uspeš kao preduzetnik, Vrućinić kaže da je jako važno da imaš preduzetnički duh. A onda, moraš da uložiš mnogo vremena, znanja, da budeš spreman na velika odricanja, da imaš podršku, pre svih porodice, i da budeš strpljiv da prvo ulažeš a tek onda čekaš da se vrati. I naravno, da budeš pošten u svim odnosima.

Da izdrži, Vrućiniću je mnogo pomoglo i to što se dugo godina bavio sportom, odnosno fudbalom.

Sport je jako važan deo mog života ali je mnogo i uticao na ovo što sad radim, kaže Vrućinić. – Sport te nauči disciplini, izdržljivosti, nauči te da ne smeš da odustaneš ni kad pomisliš da više ne možeš. Nauči te da je i poraz deo života, nauči te da ne pobeđuje uvek pravda ili najbolji, kaže Vrućinić i dodaje:
Posle 15 godina, mogao bih da kažem da sam zadovoljan. Preduzetništvo mi je donelo mnogo lepih momenata, sada je na meni i mojim zaposlenima da firmu razvijamo i dalje, strpljivo, korak po korak, i da se trudimo da nam posao donosi više lepih nego onih drugih momenata, kaže Vrućinić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve