PREPORUČUJE NAS POUZDANOST, PROFESIONALNOST I INOVATIVNOST

PREPORUČUJE NAS POUZDANOST, PROFESIONALNOST I INOVATIVNOST

YuTeam software uspešno posluje skoro 18 godina. Ponosimo se onim što smo proizveli, zaposlenima i, na kraju, time što smo opstali bez velikih potresa bezmalo dve decenije.

YuTeam software uspešno posluje skoro 18 godina. Ponosimo se onim što smo proizveli, zaposlenima i, na kraju, time što smo opstali bez velikih potresa bezmalo dve decenije.

YuTeam Software je privatno preduzeće koje uspešno posluje 18 godina.
Osnovano je 2000. godine tako što su svoje stručno znanje i još ponešto udružila trojica osnivača. Do danas, menjajući organizacione forme, preduzeće nije menjalo svoju osnovnu delatnost i što je još važnije, trojica osnivača i danas rade jednako složno kao na početku. Trenutno imaju više od 100 korisnika.

Preduzetničku priču za Virtuelni inkubator priča Aleksandar Žarkov, jedan od suvlasnika.
– Poslujemo u oblasti informacionih tehnologija. Proizvodimo, ako može tako da se kaže, integrisane informacione sisteme prilagođene potrebama korisnika, odnosno namenske softvere koji zadovoljavaju specifičnosti firme. Primer su „Mrkšićevi salaši“ sa kojima sarađujemo više od 10 godina. To je preduzeće koje ima jako širok dijapazon poslovanja: poljoprivrednu proizvodnju, pekarsku i mesarsku proizvodnju, trgovinu, maloprodaju, benzinsku pumpu, restoran. Za njih radimo od finansijskog poslovanja do, na primer, praćenja radnih naloga, kaže Žarkov.

Poslednji proizvod preduzeća YUTeam software je program namenjen poljoprivrednicima, manjim i većim. 
– Ova proiozvod razvijan je poslednjih godinu dana,namenski za poljoprivredu, ističe Žarkov. Knjiga polja namenjena je svima koji se bave poljoprivredom. Program služi da proizvođač u svakom momentu može da zna u kom stadijumu poslovanja se trenutno nalazi: od aktivnosti na terenu, do utroška materijala, potrošenih radnih sati, cene… Sve to pomaže jer u svakom momentu, proizvođač može da zna da li je u plusu, ili minusu, naglašava Žarkov i dodaje da „Carska bašta“ ovaj program koristi od početka godine i da se program odlično pokazao. 

 

– Sada nam sledi ne samo promocija i plasiranje našeg novog proizvoda, knjige polja, nego i edukacija budućih korisnika – mnogi još ne mogu da prepoznaju kakve sve koristi od jednog ovakvog programa mogu imati, ističe Žarkov.

Preduzeće trenutno ima 10 zaposlenih a jedna koleginica je na porodiljskom bolovanju.
– Zaposleni su u većini visokokvalifikovani programeri. Neki su sa nama više od 10 godina što znači da im ovde prija, i na to smo posebno ponosni, kaže Žarkov.

Žarkov kaže da se ne kaje ni on ni njegove kolege što se upustio u preduzetničke vode. Ipak, država bi pored deklarativne, mogla da pruži konkretniju podršku preduzetnicima.
– Od sredstava smo koristili podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, za prijem novih, mladih radnika što je odličan način da se podrži preduzetništvo i zapošljavanje. Jednom smo dobili sredstva Fonda za razvoj ali i tu ima nelogičnosti. Mi smo doblili manje nego frizerski salon, što je, za mene, primer, neracionalnog ophođenja, kaže Žarkov.

Najveće probleme Žarkov i dalje vidi u gomilanju propisa i papira, kao i plaćanju nameta za koje se ne zna čemu služe. Tu je i plaćanje PDV čim se usluga fakturiše, a na novac od korisnika nekad mora da se pričeka.
– Imam utisak da nas državna administracija i dalje kao privatnike gleda sa malim podozrenjem. Nedavno samo doživeo da me, kad sam tražio javni dokument, službenica pita, ko vam je to odobrio. Umesto da nam pomognu, vrlo često nam službenici ali i pravila koja se i dan danas donose, otežavaju poslovanje. Vrlo često mi radimo posao države, umesto obrnuto, završava Aleksandar Žarkov.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve