PRIVATNI BIZNIS JE MOJ LOGIČAN I PRIRODAN IZBOR

PRIVATNI BIZNIS JE MOJ LOGIČAN I PRIRODAN IZBOR

Srđan Aćin je arhitekta i na čelu je, kako sam kaže, male firme – Indesign studija. Indesign studio se pretežno bavi dizajnom i projektovanjem enterijera i po tome je prepoznatljiv na tržištu. Naravno, radi se i na projektovanju eksterijera kada se ukaže takva potreba.

Srđan Aćin je arhitekta i na čelu je, kako sam kaže, male firme – Indesign studija.

Indesign studio se pretežno bavi dizajnom i projektovanjem enterijera i po tome je prepoznatljiv na tržištu. Naravno, radi se i na projektovanju eksterijera kada se ukaže takva potreba.

– Mislim da je nas, u odnosu na druge arhitektonske studije ili biroe, izdvojilo to što se osim standardnim projektovanjem bavimo i takozvanom arhitektonskom vizuelizacijom, odnosno za klijente radimo arhitektonska rešenja u tri dimenzije. To znači da klijent može da vidi kako će u realnom prostoru izgledati enterijer i uređenje, od nameštaja, rasvete, materijala. To radimo za naše klijente ali i za kolege. Investitor može potpuno realistično da oseti svoj prostor i to je velika prednost, počinje svoju preduzetničku priču Srđan Aćin.

Projektovanje enterijera u 3D tehnologiji Indesign studio radi već godinama za Gomex, Mrkšićeve salaše, Ultra Caffe, a Zrenjaninci će uskoro moći da vide kako to izgleda na primeru poslastičarnice „Sport“, koja od februara kreće sa radovima na redizajnu i proširenju svog postojećeg objekta u glavnoj gradskoj ulici.

Privatni biznis za Srđana je logičan i jedini mogući izbor.
– Po završetku fakulteta radio sam u jednoj novosadskoj firmi, ali kada se sada toga setim, ne mogu sebe uopšte da zamislim u tome, nastavlja Srđan. Privatni biznis je moj prirodan izbor. Naime, moja majka se već više od dve decenije bavi privatnim poslom, i ja sam bio anagžovan i u njenoj firmi, radio jedno vreme kao fri lenser. U jednom trenutku sam shvatio da moram da napravim sopstvenu firmu i tako je i bilo. Mislim da sam se poslovno razvijao baš kako je trebalo. Za mene je posao za sebe i za svoj račun jedino logično. Zatim, tu je i mogućnost odnosno sloboda organizovanja sopstvenog vremena, što je meni jako važno. Imam porodicu i želim da uskladim vreme za posao i vreme za porodicu.

Kao jedan od problema sa kojima se susreće Srđan ističe nedostatak radne snage.

– Arhitekte su deficitaran kadar u Zrenjaninu. Sada imam posla za bar dvoje, troje ljudi, ali ih je teško naći. Ili ostaju u Novom Sadu i Beogradu ili idu u inostranstvo, kaže Aćin i dodaje da je između ostalog i zato odustao od ideje da proširi posao i na proizvodnju dizajniranog nameštaja.

– Voleo bih, ali za sada ta ideja mora da sačeka neke druge dane, kaže Srđan.

Od državne podrške, Aćin nije koristio ništa.

– Jednom sam pokušao, ali sam shvatio da sektor usluga na sredstva ne može da računa. A podrška bi dobrodošla, na primer, u softveru. Ipak, za sada ne treba gubiti vreme, nego treba voditi posao sopstvenim sredstvima.

Za sve godine koliko radi, Srđan Aćin kaže da mu je posao nalazila lična preporuka.

– Kvalitet onoga što uradimo, pošten i profesionalan odnos prema klijentu se uvek vraća. Imamo stalne klijente, a njihova preporuka nam dovodi nove. No, pratimo i savremene trendove. Trenutno nam se radi redizajn veb portala i u narednom periodu više ćemo uložiti u marketing na društvenim mrežama. Bez obzira što imamo dovoljno posla, ne smemo zaostajati za konkurencijom i tendencijama, ističe Srđan Aćin.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve