RAD, ZNANJE I ULAGANJE TO JE DOBITNA FORMULA

RAD, ZNANJE I ULAGANJE TO JE DOBITNA FORMULA

M trade ove godine puni deceniju uspešnog poslovanja. Nije bilo lako a biće još teže, ali uvek ima mogućnosti za uspešno poslovanje, kaže vlasnik Aleksandar Mitrović.

M trade ove godine puni deceniju uspešnog poslovanja. Nije bilo lako a biće još teže, ali uvek ima mogućnosti za uspešno poslovanje, kaže vlasnik Aleksandar Mitrović

Firma M TRADE osnovana je 2008. godine sa sedištem u Lazarevu i prvobitna delatnost firme bila je veleprodaja motornih i industrijskih ulja, akumulatora i autokozmetike. Nakon četiri godine, otvoren je maloprodajni objekat boja, lakova, fasada i alata za završne radove u građevinarstvu.
Posle kupovine poslovnog prostora, 2015. M trade počinje obavljanje delatnosti u novom poslovnom objektu gde se i danas nalazi objedinjeni građevinski centar i veleprodaja motornih i industrijskih ulja, akumulatora i antifriza.

Svoju preduzetničku priču za Virtuelni inkubator ispričao je vlasnik M trade Aleksandar Mitrović.
– Radio sam kao komercijalista, menadžer za jednu firmu koja se bavila proizvodnjom motornih ulja i zahvaljujući tome što sam bio dobar menadžer, dobio sam priliku da otvorim svoju firmu kao veleprodaju za region Banata. To je jako velika odgovornost jer kad vam neko ukaže takvo poverenje, ne smete da ga prokockate, kaže Mitrović.Uporedo sam bio i komercijalni predstavnik za čačansku firmu “1. maj” koja se bavila proizvodnjom prozvoda za građevinarstvo. Kada smo kupili poslovni objekat na Zelenom polju, objedinili smo i veleprodaju i maloprodaju. Ni tu nećemo stati jer planiramo nove magacine, hangare a kupili smo i mašinu koja će proizvoditi profile vezane za građevinarstvo, naglašava Mitrović.

M trade danas ima 8 zaposlenih. Mitrović je ponosan na svoj tim i kaže da bi bez dobrog timskog rada bilo nemoguće danas voditi biznis.
– Tržište ima svoja pravila a ti možeš da igraš ili da ne igraš. Posebno su danas mali preduzetnici izloženi velikoj konkurenciji. Ko nije spreman, nema čemu da se nada. Moraš da budeš brži, kvalitetniji, da se na tržištu izdvojiš nečim što je tvoje. Mi zato pratimo trendove i dražimo korak. Imamo svoj web šop, imamo dostavu, imamo lojaliti kartice. Mora se mnogo ulagati ali samo ako se ulaže može se čekati da se i vrati, objašnjava Mitrović. Tržište moraš dobro da poznaješ, da znaš šta kupci žele i šta očekuju i da se u skladu sa tim ponašaš. Velike promene tek predstoje i ko se za njih na vreme ne pripremi, nema mu spasa. Mi se spremamo, kaže Mitrović.
Poslednjih godina država ima više sluha za preduzetništvo, smatra Mitrović.

Kao najveći problem vidi nedostatak radne snage.
– Jedno vreme imali smo ekipu za izvođenje građevinskih radova, ali su nam radnici otišli u inostranstvo. Kvalifikovane i kvalitetne radne snage skoro i da nema. Ono što ja vidim, to je da će plate radnika rasti narednih godina i preduzetnici moraju biti spremni na to. No, i od radnika će se tražiti više za veću platu. Više znanja, više posvećenosti, više kvaliteta. Uvek ima načina i mogućnosti samo ih treba pronaći. Rad, znanje i ulaganje to je moja dobitna formula, naglašava Mitrović.
M trade je poznata i kao ozbiljna i društveno odgovorna firma o čemu govore i mnoge zahvalnice koje je firma dobila za donacije.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve