RECEPT ZA USPEH JE MNOGO RADA I PODRŠKA PORODICE

RECEPT ZA USPEH JE MNOGO RADA I PODRŠKA PORODICE

Kako sada stvari stoje, ova bi godina za voćare mogla biti jedna od boljih. Kad je godina dobra za voćare, dobra je i za proizvođače voćnih rakija.

Kako sada stvari stoje, ova bi godina za voćare mogla biti jedna od boljih. Kad je godina dobra za voćare, dobra je i za proizvođače voćnih rakija.

Jedan od njih, Milutin Krstajić iz Banatskog Karađorđeva, vlasnik firme “SIL3”, kaže da stanje u voćnjacima obećava.

– Prošla godina bila je izuzetno loša kako za voćare tako i za proizvođače rakije. Jako je bilo teško naći na tržištu kvalitetno voće, posebno sorte kajsije i kruške koje mi koristimo u proizvodnji. Ove godine, bar kako sada izgleda, voće će bolje roditi, pa će i nama proizvođačima biti lakše da nađemo dobru sirovinu za naše proizvode, kaže Milutin Krstajić.

A rakija od šljive Milutina Krstajića, vlasnika firme „SIL 3“ iz Banatskog Karađorđeva, ponosni je nosilac žiga „Čuvarkuća“ Privredne komore Srbije. To je oznaka koju dobijaju samo proizvodi potpuno domaćeg porekla.

– Ponosan sam na ovaj žig, iako sam, moram da priznam, već navikao da za svoje rakije dobijam najviša priznanja,Milutin Krstajić.

Krstajić je zvanično registrovao svoju firmu za proizvodnju rakije 2017. godine, ali se ovim poslom bavio mnogo ranije.

– U Banatskom Karađorđevu su živeli roditelji moje supruge. Imali su voćnjak a tast je, naravno, pekao rakiju. Ja sam mu pomagao, pravili smo dobru rakiju i nekako se, kad sam otišao u penziju, logično nametnula ideja da se time bavim, rekao bih, profesionalno. I evo, to radim već nekoliko godina – ističe Krstajić.

Registrovao je firmu pod nazivom „SIL 3“ (po početnim slovima troje unuka – Sare, Ilije i Lazara). Onda je počeo da proizvodi rakiju od kajsije, kruške, dunje i šljive.

– Rakije koje proizvodimo su od najboljeg voća, bez dodatka šećera. Kada se peče rakija, u te prostorije ne sme da uđe ni kafa sa šećerom. Veoma vodim računa o kvalitetu sirovine, o samom procesu, i zaista je to rakija odličnog kvaliteta. To prepoznaju i drugi, pa nagrade stižu gde god da izložim svoje proizvode, napominje Krtajić.

Uspeha nema bez podrške porodice, kaže Krstajić.

– Ništa od ovoga ne bi bilo da nemam veliku podršku porodice. Pre svih, moje supruge, koja je moja desna i leva ruka, i mozak. Imam planove za budućnost, a kako sam celog života bio sportskog duha i voleo da se takmičim i pobeđujem, mislim da će mi se planovi i ostvariti – zaključuje Milutin Krstajić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve