SEBE SAM NAGRADIO PRIVATNIM POSLOM

SEBE SAM NAGRADIO PRIVATNIM POSLOM

Preduzetnička priča Marka Ćurčića, vlasnika velnes centra Psyhio spa (Fizio spa) koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“ nije sasvim tipična. Marko je napustio posao u javnom sektoru i to posle 11,5 godina, i otisnuo se u preduzetničke vode. Pre tih voda, desilo se – more.

Preduzetnička priča Marka Ćurčića, vlasnika velnes centra Psyhio spa (Fizio spa) koji se nalazi u Hotelu „Vojvodina“ nije sasvim tipična.

Marko je napustio posao u javnom sektoru i to posle 11,5 godina, i otisnuo se u preduzetničke vode. Pre tih voda, desilo se – more.

  • Završio sam Višu medicinsku školu, po zanimanju sam fizioterapeut i po završetku škole počeo sam da radim u Banji Rusandi, priča Marko. Radio sam u Banji 11,5 godina, čak dobio i nagradu za prvih deset jubilarnih godina provedenih na istom poslu, i shvatio da ja tu više ne mogu da ostanem. Uzeo sam neplaćeno odsustvo i otišao na kruzer. Želeo sam da vidim koliko vredim, da se izmerim u odnosu na druge i u odnosu na drugo. Na kruzeru sam odradio dva ugovora, napredovao do menadžerske pozicije i nakon godinu dana bio sasvim siguran da sam spreman za sopstveni biznis, kaže Marko.

 

Psyio spa će u junu napuniti četiri godine uspešnog rada. Za to vreme biznis je napredovao iz godine u godinu, od jednog samozaposlenog do tima od četvoro ljudi. Poslovanje je u plusu, posla ima, ima i ideja i vizija, i sve govori da je odluka o napuštanju zone komfora koju pruža javni sektor i otiskivanje u preduzetničke vode bio prava odluka.

  • Shvatio sam da ne mogu da radim u sistemu koji ne želi da nagradi bolje, koji ne podstiče i ne nagrađuje uspeh, kaže Marko. Ne volim šablon, volim da razmišljam svojom glavom, da se borim, i sistem koji to ne podstiče i ne nagrađuje nije za mene. Ja sam rešio da sam sebe nagradim ovim poslom i zasada mi se nagrada sviđa, smeje se Marko.

 

I još nešto što baš nije uobičajeno u preduzetničkom svetu. Marko deli poslovni prostor sa još dvoje preduzetnika. Pod istom krovom našli su se vrhunski fizioterapeut,frizer, i dermatolog sa idejom da se na jednom mestu napravi centar za kompletno opuštanje i ulepšavanje. „Lečenje od stresa“.

  • Smanjivanje troškova na način da pod istom krovom uslovno funkcioniše više više servisa, trend je u svetu. Važno je u startu postaviti stvari kako treba, utvrditi pravila kojih će se svi držati, i onda neće biti teško. Ali, tako je i u životu ne samo u poslu, ističe Marko.

 

Na pitanje, stvara li država povoljnu klimu za preduzetnike i koliko pomaže, Marko odgovara:

  • Do sada smo jednom dobili sredstva za zapošljavanje. Ja sam firmu otvorio sopstvenim novcem, koji čak nisam ni zaradio ovde. Konkurisali smo još jednom za zapošljavanje, u projektu prva šansa, i bilo mi je zanimljivo kako mi tu šansu nismo dobili a dobila su je javna preduzeća. No, nema vajde od toga da se žalim. Istina, nemam ni na šta. Dobro radimo, napredujemo, rast je iz godine u godinu primetan. Najveći problem su prevelika opterećenja na plate. To muči i male i velike i tu bi država mogla nešto da preduzme, ističe Marko.

 

A na pitanje, gde sebe vidi za deset godina, Marko odgovara.

  • Voleo bih da se manje bavim operativom a više menadžmentom u sopstvenoj firmi. Takođe, voleo bih da franšiziram svoje znanje. Odnosno, da ono što sam naučio, na žalost, opet ne ovde nego na drugom mestu, prodam i na taj način pomognem onima koji bi se upustili u preduzetništvo a ne znaju odakle i kako da počnu. To je moja vizija. U svakom slučaju, vidim sebe u Zrenjaninu u privatnom biznisu jer je on prava mera za mene, kaže Marko Ćurčić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve