SIR ZA SVAKI DAN IZ BANATSKOG KARAĐORĐEVA

SIR ZA SVAKI DAN IZ BANATSKOG KARAĐORĐEVA

Porodica Ćuk iz Banatskog Karađorđeva više od jedne decenije bavi se proizvodnjom sireva. Prepoznatljivi su po kozjim ali u svojoj proizvodnoj paleti imaju i jednako kvalitetne sireve od kravljeg mleka. Dugo su godina funkcionisali kao poljoprivredno gazdinstvo, ali i od prošle godine, zahvaljujući mogućnostima koje su im pružili novi zakonski propisi, posluju kao mini mlekara.

Porodica Ćuk iz Banatskog Karađorđeva više od jedne decenije bavi se proizvodnjom sireva. Prepoznatljivi su po kozjim ali u svojoj proizvodnoj paleti imaju i jednako kvalitetne sireve od kravljeg mleka.

 

Dugo su godina funkcionisali kao poljoprivredno gazdinstvo, ali i od prošle godine, zahvaljujući mogućnostima koje su im pružili novi zakonski propisi, posluju kao mini mlekara.

 

  • Posao su započeli moji roditelji i oni su i danas okosnica firme. Poslednjih godina u posao se i ja ozbiljnije uključujem, a brat i sestra pomažu koliko mogu, priča preduzetničku priču svoje porodice Milena Ćuk Derikuča. Na nedeljnom nivou u sireve prerađujemo 5000 litara mleka. Kozje mleko je sa našeg gazdinstva a kravlje kupujemo od proverenih stočara. Proizvodimo razne vrste kozjih i kravljih sireva, sve se radi ručno. Sastojci su nam vrlo kvalitetni, o tome posebno vodimo računa. Ne dodajemo veštačke sastojke pa je tržište naš kvalitet vrlo brzo prepoznalo, kaže Milena.

 

Gotovo na samom početku, Ćukovi su svoj proizvod brendirali. „Sir za svaki dan“ već je ušao u uši a i u nepca mnogih potrošača širom Srbije.

 

  • Stalno proširujemo paletu proizvoda, kaže Milena. Jednostavno, tržište to očekuje a mi smo za to spremni. Kreiramo zanimljive ukuse, pa sad imamo i parmezan koji u komori zri godinu dana, ili sir „Stari Begej“ koji zri mesec dana.

 

Svoj proizvode, Ćukovi najviše prodaju na različitim gastro manifestacijama. Za to su zaduženi roditelji, a Milena je, koliko joj trenutno dozvoljava beba, uključena u proizvodnju ali i promociju na društvenim mrežama.

 

  • Pomažu i brat i sestra koliko im vreme dozvoli, s obzirom da su zaposleni. Cela je porodica uključena u posao i to je zaista naš porodični biznis, kaže Milena.

 

Planova ima jako mnogo. Ćukovi konkurišu na sve moguće konkurse koji se tiču njihove delatnosti, pa su trenutno u očekivanju rezultata jednog od kog bi da izgrade još jednu komoru za zrenje. Planiraju da prošire proizvodnju, da stvore uslove da još više mleka prerade. Jer, osim što imaju svoje zaposlene i povećaju preradu, jer ne samo što su sami angažovani, i što zapošljavaju nekoliko radnika, nego mini mlekara mnogo znači za proizvođače mleka iz sela i okoline.

 

Stalno eksperimentišu sa novim ukusima, jer žele da zadovolje i najprobranije zahteve potrošača.

 

A trenutno im je u fokusu novi izazov a to je da u pronađu tržište za kozju surutku.

  • Surutka je izuzetno kvalitetan nusproizvod, koji se, na žalost, ne koristi dovoljno. Sada smo u fazi pronalaženja tržišta za nju. Manje količine kozje surutke pakujemo i isporučujemo kupcima, sa deklaracijom, ali želeli bismo da to budu veće količine, s obzirom da onom surutkom koju ne preradimo, hranimo stoku. Moj je plan rekonstrukcija veb sajta, njegovo unapređenje, jer bez prezentacije na Internetu danas nema ozbiljnog posla. Sve što planiramo mi ćemo i ostvariti jer je to dosada tako bilo uvek, završava preduzetničku priču Milena Ćuk Derikuča.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve