SOPSTVENI BIZNIS JEDNA MI JE OD BOLJIH ODLUKA U ŽIVOTU

SOPSTVENI BIZNIS JEDNA MI JE OD BOLJIH ODLUKA U ŽIVOTU

Slogan naše firme ali i suština onoga što radimo jeste da našim klijentima uštedimo i vreme i novac, tako svoju preduzetničku priču započinje Igor Kuručev, vlasnik firme S&N Consulting Group. 

  • Slogan naše firme ali i suština onoga što radimo jeste da našim klijentima uštedimo i vreme i novac, tako svoju preduzetničku priču započinje Igor Kuručev, vlasnik firme S&N Consulting Group.

 

Igor je do januara 2017. godine radio u jednoj banci a onda odlučio da pokrene sopstveni biznis.

 

  • Nekih 12, 13 godina sam radio u bankarskom sektoru. S jedne strane je došlo do izvesnog zasićenja, a s druge, nisam više sebe video u tim vodama. U nekom trenutku više nisam mogao da vidim vezu između onoga što ja znam i ulažem u taj posao i onoga što mi se vraća, kako kroz platu tako i kroz mogućnost za napredovanje. Rešio sam da otvorim konsultantsku agenciju, prakitčno preuzmem svoj život u svoje ruke i rekao bih da mi je to jedna od boljih odluka u životu. Istina je da se svakog meseca brinem hoću li imati dovoljno sredstava na računu za sve troškove i da posao koji radim ne donosi svakog meseca stabilne, ujednačene prihode ali ovaj mi je posao doneo mnogo toga dobrog i drugačijeg, ističe Igor.

 

Da se bavi baš konsultantskim uslugama Igor je odlučio je mu je to i struka ali je i uočio da razni fondovi i finansijske institucije nemaju svoje ljude na terenu, takozvanu terensku prodaju a oni koji bi mogli koristiti podsticajna sredstva, nisu najbolje informisani.

 

  • Agencija bi trebalo da bude spona između privrednika i poljoprivrednika i državnih institucija na lokalnom nivou, kaže Igor. Za klijente koji žele da apliciraju za sredstva kod fondova ili na nekim konkursima, prikupljamo dokumentaciju, izrađujemo šta je potrebno i pišemo biznis planove. Smatram da je jedna od važnih informacija koju je naša agencija u stanju da pruži ta da li za određenog klijenta uopšte postoji šansa da mu sredstav budu odborena. Konkurisanje za nešto za šta ne ispunjavate uslove odnosi previše i vremena i novca. Podsticajna sredstva se mogu dobiti i na republičkom i na pokrajinskom nivou, sredstva odobravaju i fondovi, prošle godine smo se uključili i u IPARD. Jednom mesečno naše klijente obaveštavamo o svim aktuelnim konkursima, naravno, isfiltriranim, jer smo videli da ni privrednici ni poljoprivrednici nisu baš dobro obavešteni.

 

Za svoj sadašnji posao Igor kaže da mu je mnogo dinamičniji nego onaj iz banke, da dolazi u kontakt sa ljudima različitog profila i to mu je poseban izazov.

 

  • Mnogo je dinamičnije i iskren da budem više i radim, ali nisam se pokajao ni jednog jedinog trenutka, ističe Igor.

 

Ono što će Igoru i zaposlenima u njegovoj firmi doneti veću finansijsku stabilnost je nova usluga koja se priprema u S&N consultingu: usluga finansijskog monitoringa.

 

  • Zapazio sam da mnoga preduzeća, sa određenim godišnjim prihodom, nemaju mogućnosti a ni potrebe da zaposle čoveka koji bi se bavio finansijskim monitoringom. Plan mi je da ponudim da to radi moja agencija i da se za to plaća određeni iznos na mesečnom nivou. Nadam se da će nam to omogućiti siguran izvor prihoda svakog meseca a biti od velike pomoći manjim firmama, kaže Igor Kuručev.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve