Sveće Dore Gavran: iz Aradca za ceo svet

Sveće Dore Gavran: iz Aradca za ceo svet

Foto: Privatna arhiva

Dora Gavran, u svojoj radionici, u selu Aradac, pored Zrenjanina, bavi se jednim starim zanatom.

Dora je voskarka, a sveće koje ona pravi su od potpuno ekološki prihvatljivih materijala.

Da je ono čime se bavi zaista stari zanat, Dora ima i zvaničan sertifikat Ministarstva privrede a registrovala je preduzetničku radnju za izradu sveća Room of nature.

  • Sveće koje izrađujem su od kvalifikovanih, vrhunskih sastojaka. U pitanju je stoprocentni biljni sojin vosak, koji ne ispušta nikakve štetne materije u životnu sredinu tokom sagorevanja. Koristim drvene fitilje od stoprocentnog drveta ili pamuka. Mirisna ulja koja se koriste su veganska, nikada nisu ni na koji način testirana na životinjama i ne sadrže parabene i sulfate. Naši precizno izrađeni kalupi, napravljeni od ekološki prihvatljivog jesmonita, oličavaju odličan kvalitet i preciznost i obezbeđuju da svaki proizvod koji napravimo bude umetničko delo dok minimizira naš uticaj na životnu sredinu. Sve sveće od soje Room of Nature se ručno sipaju u našoj radionici u Aradcu, kaže Dora Gavran.

Sveće koje Dora izrađuje odlično su prihvaćene i vrlo često se nađu na korporativnim proslavama, venčanjima, krštenjima, tim bildinzima…Izlaže ih i na sajmovima i manifestacijama, najviše u Beogradu i Novom Sadu, ali i širom Srbije.

Osim stubnih, Dora u svojoj aradačkoj radionici pravi i sveće u posudama i prirodne osveživače za vazduh.

Uskoro očekuje da njene sveće krenu u svet, jer zahvaljujući društvenim mrežama, za njene se sveće nadaleko čulo.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve