U PORODIČNOJ FIRMI ZNAŠ NA KOGA SE OSLANJAŠ

U PORODIČNOJ FIRMI ZNAŠ NA KOGA SE OSLANJAŠ

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece. Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece.

 

Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

 

Pre nego što su počeli sopstveni posao, radili su u drugim firmama ali sticaj okolnosti, loše stanje u preduzećima u kojima su bili zaposleni, presudili su da se Kvaščevi odluče da pokrenu sopstveni posao.

 

  • Odluka nije bila laka i bila je hrabra. To je teška odluka, čovek mora da napravi rez, krene od nule, krećeš pa dokle stigneš… Nismo se pokajali zbog nje, pokazalo se da je to bila dobra odluka. Sada se u naš posao uključuje već druga generacija, priča Vesela Kvaščev preduzetničku priču svoje porodice. Početak je bio izuzetno težak, bez početnog kapitala, bez poslovnog prostora, sve se moralo iz kredita. Nekada se dešavalo da imamo i tri rate kredita u jednom mesecu, sa kamatama, a gde su ostali troškovi. Ipak, uspeli smo i danas evo naša firma ima 18 godina, ističe Vesela Kvaščev.

 

DK Trade bavi se trgovinom elektro materijala a nekad i izvođenjem radova, što zavisi od kupca i njegovih potreba. Distributeri su najpoznatijih brendova u proizvodnji elektromaterijala.

 

Sadašnji poslovni ambijent jasniji je i stabilniji od ambijenta nekih ranijih godina, smatraju Kvaščevi.

 

  • Svaki početak je težak i mi smo ga tako i shvatali, kaže Duško Kvaščev. Godinama smo bili u kreditima koji nisu bili najpovoljniji za preduzetnike, sad je već drugačije. Jedno vreme problem je bila naplata, sada su stabilniji uslovi, raščistilo se sa takozvanim fantomskim firmama. Ali, sada je veća konkurencija pa je razlika u ceni, nabavnoj i prodajnoj, sve manja. Gledamo šta se dešava u okruženju, ako to već nije stiglo kod nas, stići će ubrzo. I tome se treba prilagoditi, ističe Duško Kvaščev.

 

Odluke se u porodičnoj firmi donose dogovaranjem, posle dobre analize, jer greške ovakve firme mogu mnogo da koštaju.

 

  • Svesni smo da stalno moramo da napredujemo, jer stagnacija je u stvari nazadovanje, ističu Kvaščevi, i zato stalno razmišljaju o tome u kom će se pravcu dalje posao razvijati.
  • Čarobna reč je prilagođavanje tržištu i tržišnim tokovima. Unazad četiri godine uvozimo energetski najefikasniju rasvetu. Imamo dugoročan ugovor sa proizvođačem iz Rusije, koji je u samom vrhu svetskog kvaliteta. Ekskluzivni smo distrubteri svetski najjačih firmi kao što su Determan, Šnajder, Vorton…Stalno tražimo nove partnere, voleli bismo da ih je više iz naše zemlje. Mnogo rada i mnogo iskustva, dobro promišlanje pre odlučivanja, to je naš recept, ističu Duško i Vesela Kvaščev.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve