U PORODIČNOJ FIRMI ZNAŠ NA KOGA SE OSLANJAŠ

U PORODIČNOJ FIRMI ZNAŠ NA KOGA SE OSLANJAŠ

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece. Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece.

 

Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

 

Pre nego što su počeli sopstveni posao, radili su u drugim firmama ali sticaj okolnosti, loše stanje u preduzećima u kojima su bili zaposleni, presudili su da se Kvaščevi odluče da pokrenu sopstveni posao.

 

  • Odluka nije bila laka i bila je hrabra. To je teška odluka, čovek mora da napravi rez, krene od nule, krećeš pa dokle stigneš… Nismo se pokajali zbog nje, pokazalo se da je to bila dobra odluka. Sada se u naš posao uključuje već druga generacija, priča Vesela Kvaščev preduzetničku priču svoje porodice. Početak je bio izuzetno težak, bez početnog kapitala, bez poslovnog prostora, sve se moralo iz kredita. Nekada se dešavalo da imamo i tri rate kredita u jednom mesecu, sa kamatama, a gde su ostali troškovi. Ipak, uspeli smo i danas evo naša firma ima 18 godina, ističe Vesela Kvaščev.

 

DK Trade bavi se trgovinom elektro materijala a nekad i izvođenjem radova, što zavisi od kupca i njegovih potreba. Distributeri su najpoznatijih brendova u proizvodnji elektromaterijala.

 

Sadašnji poslovni ambijent jasniji je i stabilniji od ambijenta nekih ranijih godina, smatraju Kvaščevi.

 

  • Svaki početak je težak i mi smo ga tako i shvatali, kaže Duško Kvaščev. Godinama smo bili u kreditima koji nisu bili najpovoljniji za preduzetnike, sad je već drugačije. Jedno vreme problem je bila naplata, sada su stabilniji uslovi, raščistilo se sa takozvanim fantomskim firmama. Ali, sada je veća konkurencija pa je razlika u ceni, nabavnoj i prodajnoj, sve manja. Gledamo šta se dešava u okruženju, ako to već nije stiglo kod nas, stići će ubrzo. I tome se treba prilagoditi, ističe Duško Kvaščev.

 

Odluke se u porodičnoj firmi donose dogovaranjem, posle dobre analize, jer greške ovakve firme mogu mnogo da koštaju.

 

  • Svesni smo da stalno moramo da napredujemo, jer stagnacija je u stvari nazadovanje, ističu Kvaščevi, i zato stalno razmišljaju o tome u kom će se pravcu dalje posao razvijati.
  • Čarobna reč je prilagođavanje tržištu i tržišnim tokovima. Unazad četiri godine uvozimo energetski najefikasniju rasvetu. Imamo dugoročan ugovor sa proizvođačem iz Rusije, koji je u samom vrhu svetskog kvaliteta. Ekskluzivni smo distrubteri svetski najjačih firmi kao što su Determan, Šnajder, Vorton…Stalno tražimo nove partnere, voleli bismo da ih je više iz naše zemlje. Mnogo rada i mnogo iskustva, dobro promišlanje pre odlučivanja, to je naš recept, ističu Duško i Vesela Kvaščev.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve