UNIJA POSLODAVACA JE ASOCIJACIJA ZA SVAKU POHVALU

UNIJA POSLODAVACA JE ASOCIJACIJA ZA SVAKU POHVALU

Firma VMM liftovi bavi se trenutno istraživanjem tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine za češku kompaniju koja se bavi proizvodnjom liftova i invalidskih pomagala.

  • Unija poslodavaca je asocijacija za svaku pohvalu, ovako svoju preduzetničku priču počinje Miroslav Vereš, iz firme VMM liftovi. Smatram da članstvo u jednoj takvoj ozbiljnoj asocijaciji za svaku firmu može biti od velike važnosti, posebno za one kao što je VMM liftovi, ističe Vereš.

A firma VMM liftovi bavi se trenutno istraživanjem tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine za češku kompaniju koja se bavi proizvodnjom liftova i invalidskih pomagala. Takođe, bavi se i angažovanjem naših radnika u kompaniji u Češkoj.

  • U Srbiji više nema proizvođača liftova a potrebe postoje. Ukoliko se pokaže da postoji ozbiljna potreba za liftovima, matična kompanija iz Češke je spremna da zakupi prostor i počne proizvodnju. Za sada samo ispitujemo potrebe, ističe Vereš. Firma iz Češke, inače, proizvodi liftove isključivo za tržište Evropske unije ali polako počinje da se širi i na istok.

Inače, Vereš je u VMM liftovima angažovan kao konsultant a direktor firme je Goran Ikonov.

Vereš, po struci mašinski inžinjer, dugo godina je radio u Češkoj.

Češka se mnogo čemu razlikuje od Srbije, kaže Vereš. Iako su i oni prošli tranziciju od socijalizma ka kapitalizmu, ljubomorno su čuvali svoje firme i svoju industriju. Jeste sve privatizovano, tehnološki unapređeno ali ništa nije uništeno.

  • Češka je industrijski visoko razvijena zemlja, po mnogim parametrima među najrazvijenijim evropskim, kaže Vereš.

I za kraj još jednom o članstvu u Uniji poslodavaca.

  • Svakoj firmi je potrebna krovna organizacija koja će nastupati u ime svojih članova. Nama je Unija mnogo pomogla u kontaktima sa Privrednom komorom. Odgovaraju nam i neke pogodnosti koje ova asocijacija omogućava svojim članovima. Svakom bih preproručio članstvo u ozbiljnoj asocijaciji kakva je Unija poslodavaca u Zrenjaninu, završava Vereš.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve