VIZIJA, DOBRA ORGANIZACIJA I DOBRA INFORMACIJA GARANTUJU USPEH

VIZIJA, DOBRA ORGANIZACIJA I DOBRA INFORMACIJA GARANTUJU USPEH

Đorđe Lukić ima 30 godina a poslednjih osam je u preduzetničkim vodama. Njegova firma Bizluks bavi se uslugama iz elektroenergetike, izvođenjem elektro radova, projektovanjem i održavanjem mašina i opreme. U firmi je zaposleno 6 radnika, od kojih su dvojica elektroinžinjeri.

Đorđe Lukić iz Banatskog Velikog Sela i njegova firma Bizluks novi su članovi Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina. Đorđe ima 30 godina a poslednjih osam je u preduzetničkim vodama. Njegova firma Bizluks bavi se uslugama iz elektroenergetike, izvođenjem elektro radova, projektovanjem i održavanjem mašina i opreme. U firmi je zaposleno 6 radnika, od kojih su dvojica elektroinžinjeri.

– I mene je, kao i mog rođenog brata, u preduzetničke vode uveo otac a u tim vodama mi je danas odlično i ništa ne bih menjao, priča Đorđe svoju preduzetničku priču. Bez dinara pomoći države ili banaka, samo sopstvenim sredstvima, što je isključivo naša odluka, stvorili smo stabilnu, poštovanu firmu koja je spremna da odgovori na sve zahteve klijenata. Radimo velike poslove i klijenti nas cene, jer smo tačni, profesionalni, kvalitetni, pošteni, priča Đorđe.

Đorđe kaže da je recept za uspeh sledeći: vizija, dobra organizacija i dobra informacija.

– Ja svojim kolima godišnje pređem 70 hiljada kilometara po svim okolnim zemljama. Snimam, gledam šta se dešava, raspitujem se, pratim tendencije… Vidim šta ide, šta ne ide, i brzo se orijentišem. Držim se još jedne parole: ako vidim da nešto ne ide, ne vredi silom. Radimo nešto drugo. Prema zaposlenima se trudim da imam dobar odnos, da imaju sigurne i dobre plate i to je ono što nam zadržava ljude, na koje računamo, kaže Đorđe.

Iako radi puno Đorđe kaže, ostane uvek vremena i za neke druge stvari. To je tako kad ti je posao ljubav.

– Meni su veliku podršku pružili roditelji, i usadili preduzetnički duh. Za uspešnog preduzetnika potrebno je da imaš nekog dara, sa kojim se rodiš. Ipak, tvrdim da jaka volja i želja mogu da probude preduzetnički duh u svakom čoveku. Mladima bih preporučio da skupe hrabrosti i krenu putem preduzetništva. Mogu da kažem da je i klima u našoj zemlji za preduzetništvo sve bolja i bolja. Tako i treba da bude. Siguran sam da je preduzetništvo najbolji način da se mladi zadrže u svojoj zemlji. Na poboljšanju klime zato treba raditi uporno i sistematski, zaključuje Đorđe Lukić.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Maecenas rutrum, felis id rutrum malesuada

Nam tellus erat, posuere sit amet metus sit amet, iaculis porta urna. Proin luctus lectus varius ipsum venenatis, sit amet finibus augue ultricies. Pellentesque consequat et ante ut porttitor. Pellentesque eu sem sem. Donec finibus lectus nisi, et ultrices odio porta sit amet. Sed laoreet pretium lacus vel bibendum.
Detaljnije Pogledaj sve