ZNANJE, VOLJA I STALNO NAPREDOVANJE MOTO SU NAŠEG POSLOVNOG ŽIVOTA

ZNANJE, VOLJA I STALNO NAPREDOVANJE MOTO SU NAŠEG POSLOVNOG ŽIVOTA

Ambulanta za fizikalnu terapriju i rehabilitaciju Pro physio medic, preduzetničko je delo Lidije i Ivana Radlovačkih, koji su, eto, partneri i u poslu i u životu.

Ambulanta za fizikalnu terapriju i rehabilitaciju Pro physio medic, preduzetničko je delo Lidije i Ivana Radlovačkih, koji su, eto, partneri i u poslu i u životu.
Svoju preduzetničku priču ispričali su za Virtuelni inkubator.

– Ideja da započnemo sopstveni biznis potiče još iz perioda studiranja. Prelomni trenutak je bio prilikom rada u jednoj državnoj ustanovi u Beogradu, gde smo imali prilike da vidimo kako je državno zdravstvo, u stvari, zastarelo. I sam odnos pacijent – fizioterapeut je zaista bio na čisto poslovnom nivou, a sve ostalo se radilo mehanički. Nismo imali strah od toga što smo mladi, čak smo to smatrali vrlo hrabrim potezom. Medicina svakako napreduje, mi smo imali sveže znanje i volju za daljim napredovanjem u svojoj oblasti, i mislili smo da je to dobitna kombinacija, pričaju Lidija i Ivan.

Lidija i Ivan se bave vrlo specifičnom granom medicine, koja nije strogo povezana samo za jednu oblast, već se širi na sve oblasti zdravstvene rehabilitacije. U pitanju su rehabilitacija pacijenata u neurologiji, ortopediji, traumatologiji, sportskoj medicini, reumatologiji, pedijatriji.

– Ovakvih ambulanata ima još ali mi mislimo da nas izdvaja i kvalifikuje naša volja, želja da svakom pacijentu pomognemo i posvetimo se maksimalno, kao i znanje koje stalno unapređujemo.

Kad su počinjali, Lidija i Ivan nisu imali podršku države.

– Iskreno, nismo je ni tražili, jer sredstva koja se dele su veoma mala u odnosu na ono što od beneficija i subvencija dobijaju strani investitori. Jednostavno se ne isplati. Sa 150 000 dinara u započinjanju privatnog biznisa ni kvalitetniji lap top ne možete priuštiti, a svakako se taj novac vraća državi kroz platu (odnosno porez i doprinos). Na samom početku su nam, naravno, najveća podrška bili roditelji. Oni su od same ideje, pa do krajnjeg cilja bili uz nas. Uvek su verovali da ćemo uspeti, naravno sa jednom dozom straha, jer ovo uopšte nije naivan posao, pogotovo kada je zdravlje u pitanju.

A na pitanje, šta detektuju kao prepreke u svom poslovanju, Lidija i Ivan odgovaraju.

– Ne bismo ništa izdvojili kao prepreku, jer se mi zaista svojski trudimo oko svakog pacijenta i ako radite kako treba i ako su sami pacijenti zadovoljni, onda ništa drugo nije bitno. Nešto što posebno upada u oči, jeste da dosta pacijenata ide kod svakakvih nadrilekara koji im prodaju priču, ali svakako posle završe u našoj ambulanti. To na neki način i jeste jedna vrsta prepreke, jer su mnogi pacijenti okrenuli leđa zdravstvu zbog prethodnih loših iskustva, kažu Lidija i Ivan.

Nisu se pokajali što su se upustili u preduzetničke vode.

– Ukoliko neko radi svoj posao onako kako treba, časno i pošteno, rezultati su tu. Ni jednog trenutka nismo bili nezdovoljni ili se pokajali što smo se upustili u vrlo ozbiljnu priču. Sa radošću i osmehom prilazimo svakom pacijentu. Planova za dalji napredak uvek ima. Uskoro ćemo u svojoj ambulanti imati jedan potpuno nov aparat za lečenje, koji još uvek imaju samo veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada i Niša. O svemu tome bićete obavešteni, jer je zaista nešto što u samom Banatu ne postoji, a mnogima pacijentima je potrebno, zaključuju svoju preduzetničku priču Lidija i Ivan Radlovački.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System” osvojila je prestižnu nagradu za inovacije

Zrenjaninska firma “Carp System”, koja se bavi proizvodnjom ribolovačke opreme pod istoimenim sopstvenim brendom, osvojila je prestižnu nagradu za inovacije, u žestokoj konkurenciji 75 timova, iz svih inovativnih oblasti.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Sed eu felis id felis accumsan condimentum

Pellentesque vestibulum est sed nisl euismod, id congue ligula facilisis. Proin tortor nisl, consequat id scelerisque sed, pulvinar quis tellus. Vivamus ullamcorper rhoncus risus, eget vulputate tellus aliquet et. Phasellus non ipsum nisl. Integer id euismod libero. Praesent lobortis commodo ante gravida finibus. Proin in libero euismod, maximus urna lacinia, consectetur lacus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Detaljnije Pogledaj sve