ZRENJANIN JE SPREMAN ZA DOBRU PRIVATNU ŠKOLU

ZRENJANIN JE SPREMAN ZA DOBRU PRIVATNU ŠKOLU

Biljana Manić Stojanov diplomirani je pravnik ali svoj poslovni život vezala je, uglavnom, za privatno preduzetništvo i to u sferi obrazovanja. Sada vodi Centar za edukaciju Smart School i za Virtuelni inkubator priča svoju preduzetničku priču. 

Biljana Manić Stojanov diplomirani je pravnik ali svoj poslovni život vezala je, uglavnom, za privatno preduzetništvo i to u sferi obrazovanja. Sada vodi Centar za edukaciju Smart School i za Virtuelni inkubator priča svoju preduzetničku priču.

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu završila samo pre nešto više od 10 godina, smer za privredno pravo. Moram da priznam da tada nisam ni slutila da će moja saradnja sa privrednom biti upravo kroz oblast obrazovanja, kaže Biljana Manić Stojanov. Radila sam u privatnim i državnim školama, proučavala propise iz oblasti obrazovanja i bavila se ovom granom prava koja je vrlo specifična i uskostručna. Sada sam sasvim sigurna da je oblast obrazovanja i edukacije upravo ono u čemu želim da se usavršavam, unapređujem svoju karijeru i doprinesem podizanju kvaliteta ove grane u našem gradu, kaže Biljana Manić Stojanov i dodaje da je privatno, neformalno obrazovanje oblast čije vreme dolazi.
Velikim delom smatram sebe pionirom i začetnikom upravo ovakvog pristupa nastavi i edukaciji. Naravno da su privatne osnovne i srednje škole prisutne i u našoj državi, da je to sledeći korak kome svi težimo, a Zrenjanin je zaista spreman za jednu pravu, ozbiljnu privatnu školu, ističe Manić Stojanov.

Centar za edukaciju Smart School je nastao kao rezultat višegodišnjeg rada u obrazovanju, višegodišnjeg proučavanja propisa iz oblasti obrazovanja, ali i posmatranja i upoznavanja privrednih prilika u Zrenjaninu.

– Smart School je mesto koje teži da bude pravi centar za edukaciju, mesto gde se obrazovanjem bavimo na savremeni način, mesto koje će pažljivim izborom najkvalitetnijih edukativnih programa, pružiti učenicima mesto gde će u prijatnoj atmosferi, uz stručan kadar, dobiti upravo ono što je potrebno da znaju, dopune, ili nauče, kaže Biljana Manić Stojanov i ističe:

– Smart Maths je prvi program koji je aktivan u okviru našeg Centra za edukaciju. Matematikom se bavimo na ozbiljan, stručan i savremen način. Program matematike u našoj školi namenjen je učenicima koji žele kontinuirano da uče matematiku, da napreduju, da redovno prate program i budu u toku, ali i za učenike kojima je potrebna podrška u učenju matematike, koji žele da poprave ocene, nadopune znanje, a poseban program matematike namenjen je učenicima koji su talentovani za ovaj predmet, koji žele da se bave naprednim matematičkim temama i da se ovoj oblasti posebno posvete. Program Smart Maths smo za relativno kratko vreme izuzetno dobro i temeljno pripremili, s obzirom da imamo zaista stručan matematički kadar, tako da ćemo vrlo brzo biti spremni za sledeći program Centra za edukaciju Smart School. Sledeća Smart tema biće iz potpuno druge sfere obrazovanja, a podjednako kvalitetna, savremena i stručna, kaže Manić Stojanov.

Što se tiče iskustava sa podrškom države privatnom preduzetništvu, Manić Stojanov ističe da su njena iskustva pozitivna. Dobra saradnja sa lokalnom samoupravom veoma je važan kontakt i stepenik u podsticanju privatnog preduzetništva.

– Smatram da država raznim podsticajima i olakšicama značajno doprinosi da se ljudi odluče da se otisnu u sferu preduzetništva, ali isto tako mislim da je vrlo bitno da čovek sam zna šta želi od svog privatnog posla, na koji način je do toga moguće doći, da ima jasnu viziju svog preduzetničkog puta, onda će u državi videti partnera na tom putu, kaže Manić Stojanov.

Osim što je važna saradnja sa institucijama, Biljana Manić Stojanov smatra da je za privatnog preduzetnika veoma važno da se uključi u rad udruženja.

– U Uniji poslodavaca u Zrenjaninu, posebno u sekciji za žensko preduzetništvo vlada izuzetno pozitivna i podsticajna radna atmosfera. Sve žene preduzetnice u okviru ove sekcije imaju svoju zasebnu priču, ali kada se sretnemo, tu smo da razmenimo iskustva, situacije sa kojima se srećemo, organizujemo događaje koji će biti interesantni i korisni i nama i drugima, ali i da se kvalitetno družimo i težimo zajedničkim projektima, gde ćemo se sve zajedno angažovati. Sekcija ženskog preduzetništva u okviru Unije poslodavaca u Zrenjaninu predstavlja jedan nov, savremeni način udruživanja i primer kako kroz ovakva i slična udruženja možemo unaprediti i svoje lične privatne poslove, ali i doprineti razvoju zajednice.

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve