IZMENE ZAKONA O RADU

IZMENE ZAKONA O RADU

Dana, 25. decembra 2017. godine, stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu

Dana, 25. decembra 2017. godine, stupio je na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radu („Službeni glasnik Republike Srbije”, broj 113/2017).

Ovim izmenama, uvedene su nove obaveze za poslodavce, pojedine postojeće obaveze su precizirane, a novčane kazne za određene prekršaje povećane.

Kada je reč o novim obavezama, poslodavci su sada dužni da prijave zaposlenog i drugo radno angažovano lice na obavezno socijalno osiguranje najkasnije pre stupanja ovih lica na rad, iz kog razloga više ne postoji mogućnost naknadne prijave. Takođe, predviđena je i obaveza poslodavca da vodi dnevnu evidenciju o prekovremenom radu zaposlenih, pri čemu nisu date detaljne smernice u vezi sa samim načinom vođenja iste.

U pogledu preciziranja postojećih odredaba Zakona, sada je predviđeno da je poslodavac dužan da sprovede postupak dostavljanja upozorenja o postojanju razloga za otkaz ugovora o radu na isti način, kao i u slučaju dostavljanja rešenja o otkazu ugovora o radu.

Izvor: Unija poslodavaca Srbije

Prijava na bilten

Prijatelji unije

Preduzetničke priče

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

ODUVEK SAM ZNALA DA ŽELIM DA BUDEM SVOJA NA SVOME

Gordana Božić agenciju za promet nekretnina uspešno vodi 10 godina. Recept za trajanje je: znati šta hoćeš, voleti to što radiš, biti uporan, stalno napredovati i nikad ne izneveriti poverenje.
Detaljnije Pogledaj sve

Poslovni prostor

Duis porttitor molestie nunc

Duis porttitor molestie nunc

Suspendisse facilisis lacus eu metus ultricies laoreet. Quisque blandit auctor rhoncus. Ut sodales ut urna eget suscipit. Aliquam vitae lorem ultricies, tincidunt quam et, mattis lacus. Nulla et ex tempus, bibendum dui sit amet, accumsan nibh. Ut ac turpis eros. Nulla sed libero tristique, aliquam augue eget, iaculis leo. Nulla in lorem mi.
Detaljnije Pogledaj sve